Dagboek Corona geeft nieuwe inkijkjes

Servaas (3 maart 2020): “Soms zijn er van die onderwerpen die zich zo aan je opdringen, dat je geen zin hebt om erover te schrijven. Hypes. Massahysterie. Van die onderwerpen die niet te vermijden zijn in de media, maar waarvan je denkt: ‘Waar gááát het nu helemaal over?”

Dit is een fragment uit de verzameling van Dagboek Corona, een openbare verzameling van dagboekteksten. Tussen eind februari en eind mei verandert ons leven drastisch. Welke effecten heeft het virus en de maatregelen op ons gedrag en onze emoties? Publiekshistoricus en journalist José Boon mist de antwoorden op deze vraag in de media, vandaar dat zij zelf een collectie aanlegt.

De tekst van Servaas laat zien hoe snel de wereld en zijn mening over corona veranderen tijdens de eerste weken van de coronacrisis. Op 27 maart ziet hij de intelligente lockdown toch als ‘noodzakelijk’. Een dagboek verwerkt nieuwe gebeurtenissen op het moment dat er nog geen overzicht is. Verse emoties en indrukken zonder een flauw benul van de afloop, die belanden in de dagboeken.

Vind je het interessant om hieraan mee te werken? Stuur dan je teksten naar info@dagboekcorona.nl. Dan belanden jouw ervaringen in de tijdlijn van Dagboek Corona. Je kunt bij het insturen aangeven dat jouw materiaal gebruikt mag worden voor zowel Dagboek Corona als voor het Covid-19-archief.